Prijavi se za splavarenje! Kalendar splavarenja Šta treba da znate Kontakt
Mapa splavarenja

 

LIM - Cela trasa splavarenja Limom. Kao što vidite, jedan deo reke Lim se preskače i to od Andrijevice do Berana. Razlog tome je loša konfiguracija terena i korita reke što tu deonicu čini za nijansu manje atraktivnom od ostalih deonica. Ipak, moguće je i tu deonicu preći, ali uz često prenošenje čamaca preko delova reke koji su zaista plitki. Doduše uz dobar vodostaj moguće je i na ovom delu reke splavariti ali onda se splavarenje povećava za četiri dodatna sata.

 

IBAR - Veseli Spust je manfestacija na trasi dugoj približno 27 km od starog grada Magliča do Kraljeva sa pauzom u Mataruškoj banji. Reka je celom trasom mirna i jako plitka na pojedinim mestima što može biti problem kad na reci ima hiljadu čamaca. Od Mataruške banje reka je nešto šira i dublja te se lakše upravlja čamcem bez bojazni da će se čamac negde nasukati.

Deonica Ušće - Maglič ima 24 kilometra i nije tako mirna kao Maglič - Mataruška banja. Na njoj ćete iskusiti buk grmčić, lakat krivinu kod spomenika srpskom vojniku i brojne brzake kojih ima puno u aprilu i maju mesecu.

TARA - Sva splavarenja koja organizujemo na reci Tari odnose se na deonicu Brštanovica - Šćepan polje u dužini od 14km. Na ovoj deonici se nalazi 22 od ukupno 50 bukova koliko ima plovni deo reke Tare. Kada je dobar vodostaj u proleće, deonicu je moguće preći za 40tak minuta! Sam put od kampa u Šćepan polju do Brštanovice (ili "nule" kako je zovu) traje oko 30 minuta po makadamu na kome pogotovu u sezoni, ume da bude gust saobraćaj.

 

tara

 

 

 


Pokreće Rafting club Alpha team.