Prijavi se za splavarenje! Kalendar splavarenja Šta treba da znate Kontakt
Osnovne informacije o splavarenju

 

PUT - Sva vozila pod organizacijom našeg kluba kreću i vraćaju se sa platoa ispred muzeja 25. maj u Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića (bivši Bulevar mira). Vremena polazaka su objavljena na stranama koje se odnose na te događaje. Polazak je predviđen tako da postoji dovoljno vremena da se stane nekoliko puta na putu do odredišta zarad predaha i da se opet na odredište stigne na vreme za ulazak u čamce.

 

BORAVAK NA RECI - Više puta u jednom danu desi se da buk preklopi čamac i da svi u čamcu budu mokri do gole kože u roku od dve sekunde ili da čamac udari u stenu i da većina splavara ispadne iz čamca u vodu. Naša organizacija omogućuje da svako dobije kratko odelo od neoprena i obuću od neoprena, kako bi Vam boravak na reci i po hladnijem vremenu bio prijatan.  Do sada se nikad nije desilo da se neko na splavarenju razboleo ili prehladio, delom i zbog toga što su svi u čamcu stalno aktivni na upravljanju čamca.

AUTOBUSI/KOMBI VOZILA - U čamce se ne nosi ništa od ličnih stvari pre svega zbog mogućnosti da ih reka odnese. Stoga, sve naše stvari se nalaze u autobusima/kombi vozilima koji nas prate celom dužinom reke. Gde god da se zaustavimo uz reku su uvek blizu tako da su sve vaše stvari praktično uz vas celom dužinom splavarenja.

BORAVAK U KAMPU - Na reci Tari boravak je u formi iznajmljenih bungalova. Hrana je uglavnom uključena u cenu splavarenja, i na stranama za prijavljivanje možete videti koliko obroka ulazi u cenu splavarenja. Na splavarenju rekom Ibar ukoliko je predviđeno, noćenje je u formi privatnog smeštaja. Na splavarenju rekom Lim noći se u kombinovanom smeštaju hotel (Berane) i planinarski dom (Sopotnica).

FINANSIJE - Sva splavarenja su organizovana tako da ih priušte svi i najavljena obično nekoliko meseci unapred kako bi se ljudi mogli finansijski pripremiti i isplanirati za splavarenje. Postoje situacije kada je neophodno deo novca uplatiti jedan određen broj dana pre splavarenja u cilju rezervacije opreme i autobusa i tu mi nažalost ne možemo ništa promeniti. Organizatori zadržavaju pravo promene cene najkasnije 3 nedelje do polaska na splavarenje. Odustajanje je moguće najkasnije tri dana pred put. U tom slučaju se novac uplaćen za rezervaciju (prva rata) ne vraća.

IZJAVE - Svaki učesnik splavarenja je dužan pre polaska da potpiše izjavu da je sam odgovoran za svoje postupke tokom splavarenja, te da će se ponašati u skladu sa interesima grupe i organizatora, te da u slučaju eventualne povrede oslobađa organizatore odgovornosti za istu. Pravila kojih treba da se pridržavaju splavari će biti predočena u vozilu na putu do starta splavarenja ili na samom startu, neposredno pre ulaska u čamce.

 


Pokreće Rafting club Alpha team.